Stefan

Stefan

Anotace: Malování smutku 2022 /Stefan, zastřelen v druhé větové válce, syn mé pratety/

Mami, bylo to strašné.
Nebylo na výběr.
Nechtěl jsem střílet.
Dali mi k hlavě zbraň.
Ty Češka. Já Rakušan.
Vídeň plná děsů.
Už nedal jsem Ti pusu.

Ani poslední.
Ty český pse, zmlkni.
Spoušť a nic.
Mámo, ty smutná,
ale já věřící, nemohl jsem jinak.

Mámo, ty hodná,
historie zlá.
Srdcem blízká
země česká.

Smrt vybral jsem si svou.
Dal Bohu duši citlivou.
Já vím, že čekala jsi, že se vrátím.

Tak i já chtěl.
Minulost zná smutku síň.
Bylo mi kolem čtyřiceti.

Já Tě vidím.
Plakala si, že syn nevrátí se Ti.

Rakousko bez Hitlera.
Ty bez syna. Jen fotka zkroucená.
Pak přišla železná opona.

A v cizí zemi si umřela.
Ach, mámo ta kulka děsivá.
Chyběli jsme si - Ty i já.
Realita odkrytá.
Autor mkinka, 02.03.2022
Přečteno 121x
Tipy 11
Poslední tipující: Iva Husárková, Amonasr, Vivien, Psavec, Květka Š., Friday, paradoxy
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí