Kdybych

Kdybych

Anotace: Malování tahů 2022

Kdybych přestala psát
i slunce by přestalo hřát
a vichr by pohřbil duši,
co životem buší.

Pták za oknem by neměl ochranu,
zpíval by bez důrazu.
Jsem sama sobě divákem
v kusu i lánu beru vjem
a vlhnu i se svíjím poklusem.

Harpunu mám neobratnou
i piji vodu slanou,
s níž klopýtám branou.
To pole mé je zorané
miliardou svítání
a je počátkem mého psaní.

Ruce jsou zárukou,
že srdce plyne námahou
pro trpící i pro Ty se záduchou.

Jsem u pramene v blaženosti dne
v sevření jantarů i jinotajů.
Dávám cit do příběhů.
I kdybych já nebyla,
slovo bude žít
i v luně dá ruku
a víru vít.

Báseň chtěla rány šít.
Má věčnou niť i štít.
Autor mkinka, 19.06.2022
Přečteno 141x
Tipy 15
Poslední tipující: CULIKATÁ, Kett, Psavec, Vědma, Amonasr, Sonador, Frr, Fialový metal
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné .

19.06.2022 14:39:14 | CULIKATÁ

Moc děkuji. Jsi milá a hodná.

19.06.2022 17:11:29 | mkinka

já kterej mám záduchu-žehnám Tobě i mkince Tvé - a to NEJEN V DUCHU...Mkinko Ty má Mkinko Ty má***

19.06.2022 09:38:32 | Frr

Díky, milovaný. Jsem ráda, že jsem Tě oslovila, drahý.

19.06.2022 10:30:35 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí