Srdce i listonoš

Srdce i listonoš

Hle, srdce napnu jako prak,

pro dobrou ránu vykrvácet smím,

tam někde, v hloubkách citu

plavu po proudu chtíče

toků hustých jako hejna strak.

Přebývají v mých žilách

ujídají slzy z víček

vyčkávají…  

 

před domy na ulicích zanáší listí,  

listonoš jmenuje se podzim

 

na dlani Slunce okoralé

svlékám se a usínám,

noc už proudí tmou

a srdce scvrklé

u nohou…  

Autor Caliéry, 13.08.2022
Přečteno 184x
Tipy 14
Poslední tipující: CULIKATÁ, jitoush, Sonador, Amonasr, Stanislav32, Marten, šerý, vůně mraků, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

....Trochu láskyplné vláhy,aby srdce zvadlé vzpružilo se záhy.....Ji.

14.08.2022 19:40:36 | jitoush

Nastavíš tvář
a hle, čtivá báseň
Podzimní zář
Krvavá dáseň

13.08.2022 11:48:07 | vůně mraků

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí