Ptáček

Ptáček

2019-2020

Ptáček v kleci zazpívati chtěl

cítit sladký dotek vánku na peří

splývat s posly stínů a deštných dnů, 

usedávat v přístřeší zeleném,

kde by mohl na chvíli složit hlavu.

Drátem obtočený zobáček, křídla i tělíčko

Srdéčko tlukoucí jako na poplach 

přes jedno pírko opírá se o tvou dlaň.

Držel jsi jej v objetí tak těsném, 

strachem ochromen, 

že vzlétne vzhůru,

rozepěje křídélka vdál

a již nikdy se nenavrátí,

až jsi jej samou láskou zardousil.

 

Autor Dáma z kavárny, 12.11.2022
Přečteno 211x
Tipy 11
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, Stanislav32, přema, Imaginant, Bufik, jenommarie, Psavec, šerý, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dobrá poezie.)

12.11.2022 16:23:31 | Constantine

Smutné

12.11.2022 13:33:12 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí