Před probuzením...

Před probuzením...

 

V dřímotě ranní ještě před probuzením,
v mrákotném snění mysli jsem Tě uviděl…
A tiše ve spánku se srdcem rozbušeným,
za sebe a své žití marné, jsem se zastyděl…

Smála ses na mě, veselou svou tváří,
až srdce rozbušené mi ve snu poskočilo,
v tu chvíli došlo mi, jak zoufalé je mé stáří,
a že mé lásce k Tobě, už dávno odzvonilo…

Ztěžka jsem vstanul, zase o den starší,
a jenom další vrásky v mé tváři přibyly,
oklamán jenom, jakousi snivou falší,
života vzdal bych se, pro dotek jediný…

 

Autor DH22, 20.06.2023
Přečteno 116x
Tipy 17
Poslední tipující: Tvbm, Rozmarýna, Stanislav32, Marten, Psavec, Frr, šerý, mkinka, Jan Kacíř, Kan, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné napsané. Líbí se mi to*

20.06.2023 12:39:37 | šerý

ty čárky jsou tam trochu navíc, ale jinak líbí

20.06.2023 12:38:12 | stormeater

Drž se.

20.06.2023 12:13:55 | mkinka

Nefunguje to. vzudát se můžeš, ale za nic.

20.06.2023 12:09:16 | Jan Kacíř

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí