Živý mezi mrtvými

Živý mezi mrtvými

Živí mezi mrtvými

Po hřbitově prochází se

Mladý mezi starými

Myšlenky mu rozchází se

 

Hledá tu naději, hledá tu spásu

Čeká, až mu někdo na prosbu odpoví

Doufá, že nalezne tu života krásu

A jeho myšlenky mu kdosi dopoví

 

Sedí na lavičce, kolem se dívá

Sleduje průvod, co právě ho míjí

Smuteční slavnost, na rakvi se věnec kývá

Z kostela zvon k poslední cestě odbíjí

 

Náhle mu projede mráz po celých zádech

Proč jen ten průvod plný jeho známých je?

Nedokáže teď provést výdech ani nádech

Vždyť je to on, kdo v rakvi podřimuje.

 

Nikdo z těch v průvodu nevidí ho tu sedět

Nikdo z nich neslyší ani jeho slova

Jak jen by mohl kdokoliv z nich vědět

Že jeho duše tu na ně promlouvá

 

Mrtvý mezi živými

Průvodem prochází se

Mladý mezi starými

Od bolesti teď oprostil se

Autor fisus, 07.08.2023
Přečteno 85x
Tipy 11
Poslední tipující: mkinka, BArBArKO, IronDodo, Marry31, Žluťák, zde.neck, Psavec, Ondra, Anfádis
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Když jsem v Plaňanech na hřbitově chodím číst jména, abych věděla, kam všude mám udělat křížek.
Když si vzpomenu na bývalou sousedku paní Zdenku Mašínovou, je mi dobře až do poslední chvíle si schovávala mé básničky, teď je zas ochraňuje její dcera.
Stýská se mi po Zdeničce, ale ona a její bílé vlasy mě provázejí celým životem.
Moje básničky si schovávala jako zlatý poklad. Měla mě hodně ráda.

17.08.2023 21:29:57 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí