Blankytně modré moře

Blankytně modré moře

Anotace: **Sám na otevřeném moři**

Srdce jak hladina rozbouřeného moře,
potápí lodě, vtahuje lidi oděné spoře.
Však co na dně jest, to na dně zůstane,
trochu se rozpadne, každého zub času dostane.
*
Nad horizontem vánek s plachtami si hraje,
praskání prken, na přídi námořník se kaje.
Ze strachu z potopy, z toho, co jest na dně,
nevidí krásy, ty krásy světa snadně.
*
V nedohlednu fauna na zelené pevnině,
jen blankytně modro, všude jen nevinně.
Ač zůstal sám, sám kapitán, co se bál,
se strachem v srdci a v narudlých očích žal...

Autor Henry_propper, 29.11.2023
Přečteno 113x
Tipy 13
Poslední tipující: Tvbm, Kubíno, Sonador, IronDodo, Žluťák, martinaV, Marten, mkinka, Psavec, Frr, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ale je od kapitána zase ušlechtilé, že zatímco posádka patrně odešla do posledního muže-kapitán dosud zůstal***

29.11.2023 14:58:00 | Frr

třeba má dřevěnou nohu a nemůže slézt po žebříku ;)

29.11.2023 14:59:14 | stormeater

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí