Sopka

Sopka

Anotace: Můj svět 2016

Jsem sopka rudá.
Chrlím popel,
padá vůkol láva.

Cítím zemětřesení
a padající větve,
kam duše šlápne.
Vlastně zatracení.

Jsem vichřice
a zlomená žena,
co v ústech drží slova.

Jsem řeka,
která od pramene
chce plout dál,
ale není žádný ideál.

Jak rozbité zrcadlo
a rozsypaná sůl
končí den,
co hlavu roztříštil ve vejpůl.

Pohybuji svaly
silou vůle.
Slabiky, rýmy
odcházejí a
vše je dlouhé jako míle.

Já?
Umíněná?
Ne.
Jen složená
bez karet života.

Zas báseň
a dýchá z ní próza.

Dávám ruku
a je studená,
vysílená i bolavá.

Srdce horké
a plíce doutnají.

Svět jako klec
a rána bez nadějí.

Podzim 2016
Autor mkinka, 04.01.2024
Přečteno 70x
Tipy 33
Poslední tipující: Misha, Ďábel sám, Fialový metal, jort1, Niška, Jarunka, Stanislav32, martinaV, CULIKATÁ, BArBArKO, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Už je jistě mnohem lépe...

04.01.2024 15:33:43 | CULIKATÁ

Děkuji mockrát,za povzbuzení.

04.01.2024 15:36:19 | mkinka

Moc silná báseň, vytrpěná životem. Opatruj se zlatíčko

04.01.2024 10:00:49 | Marťas9

Moc děkuji.

04.01.2024 11:35:39 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí