Ve špitále

Ve špitále

Anotace: A takhle to chodí..

Přijali jsme dámu, v letech byla dosti,
zlámala si v tramvaji téměř všechny kosti.

V lůžku klidně ležela, nevydala sten,
za co asi Bůh ji trestá v tenhle slunný den??
Oči měla hnědé, jako mladá srna,
v levém koutku tlačila jí malá ječná zrna..

A v té velké posteli, s dekou v bílém povlaku,
choulila se jak by spadla přímo z nebe, z oblaku
Střídali se doktoři se sestrami v péči,
nikdo z nich však netušil, jak se tohle léčí..

Lékař kladl otázky svou odbornou řečí
nevšímal si toho, jak žena tiše brečí..
sestřičky už nebraly jí jako živou bytost,
ač tušily, že zemře, tak nebudila lítost..
Jak jí mohlo býti v tom posledním tažení??
Zasloužila lepší konec, nemyslíte Vážení???

A tak žena zemřela v prostřed vlahé noci
bez útěchy, bez soucitu, o samotě, bez pomoci..
Druhého dne ráno přišla její rodina,
jak se rychle šíří,tahle krutá novina..

"přinesli jsme kávu, pro doktora lahvinku."
"děkujem vám za péči o naší drahou maminku..."
Autor Radushka, 04.04.2007
Přečteno 332x
Tipy 4
Poslední tipující: Sigurd II., ejwo
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

V nemocnici jsem byla, a takhle to tam nechodí. Ale co se tyče hlavní postavy a toho jak si ji nechala zemřít, to je fajn, co se odehrává s veršíkami genialni, jen tak dal.:-)

08.07.2007 20:05:00 | Taya

Moc pěkné... Obvykle nemám ráda básně s dějem, ale tahle mě zasáhla...

05.04.2007 08:04:00 | black.heart

Perfektní rýmy ale...ten obsah zas tak moc pravdivý není....nedávno mojí dvoudenní sestře v nemocnici zachránili život...báseň je to krásná ale lékaži nejsou bezcitný hovada

04.04.2007 21:11:00 | Malinka

skvěle melodické...krutá realita.

04.04.2007 20:35:00 | Ayla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí