Dvanáct měsíčků

Dvanáct měsíčků

Anotace: Báseň na motivy známé pohádky

Sbírka: Po stopách vesnice

Byla to zvláštní náhoda
když vprostřed zimy uzrála jahoda
na pasece ustlané bílou peřinou
kde se čas zastaví s příští vteřinou
tam dvanáct měsíců sedí kolem dokola,
až jeden z nich na Marušku zavolá :

,,Macecha tě vyhnala ze dveří
do tmavého lesa,za divokou zvěří
Abys jahody přinesla do setmění ''
v lednu bude jahod celé jmění
odejde i mráček z oblohy blankytné
zimním lesem ledové slunce zasvitne

V košíku plno jahod, od dvanácti bratří
,,naše sestřičko,ber - od nás vše ti patří
,,Děkuji vám ale domů se teď vrátím
nebojte se o mne však se neztratím ''
Hlubokým lesem pospíchá k maceše,
které bída zatím sedí na střeše

Doma ve zlato se jahody promění
hnána závistí macecha dlouho nelení
spěchá k lesu, ke dvanácti měsícům
,,Chtěla bych šaty a nový dům''
sotva však své přání pronese
jako socha ledová stojí v lese
Autor Petr27, 24.07.2018
Přečteno 2852x
Tipy 3
Poslední tipující: Fany, OnaJe
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dobrý den prosím dal bystemi vaše celé jméno,protože ji chci přednášet ve škole a taky kvůli toho,že se mi hodně líbí.

04.01.2019 17:09:08 | Melanče

Zdravím jsem rád že se ti báseň líbí :) celým jménem se jmenují Petr Havel :)

05.01.2019 20:07:03 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí