Snění v tání předjarním

Snění v tání předjarním

O čem se ti v noci zdálo
panenko má keřová
o květech, či o hnízdění
o čem bylo tvoje snění
u jezu za kuropění?


O čem zdálo?
Ještě málo slunko dalo
tepla, jasu v rozednění
Dcero má, dcero má


O čem budeš dneska sníti
ty háječku březový
o pupenech
o rozvití?


O čem jiném, dcero má
jak pak budeš věnce víti
mým zeleným listovím
hlavinku svou přizdobiti
to se ví, to se ví


O kom budeš
zahrádečko
ty v noci snít
ovocná


O jablíčku, o potůčku
co ze sněhů
vodu čirou
budu pít, budu pít
O tom budu dcerenko má
dneska snít, dneska snít...

Autor Malá mořská víla, 16.02.2019
Přečteno 776x
Tipy 8
Poslední tipující: Amonasr, Jort, breberkar, Frr, Kapka, šerý
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jablíčko..potůček...duhových přáníček štůsek..:-D*

17.02.2019 14:18:35 | Frr

Jarní písně, znám - hraje je u nás na panely vítr ... :)

17.02.2019 14:09:36 | Ragnell

Hezké moc...ST

16.02.2019 23:42:14 | Kapka

Pěkný a zní to jako lidoví popěvek. Tralala, líbí.

16.02.2019 21:05:32 | šerý

Přesně tak to znít má :)

23.02.2019 19:07:27 | Malá mořská víla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí