S každým jarem vzkvétá naděje

S každým jarem vzkvétá naděje

Anotace: Báseň o jarní rozkoši

Sbírka: Plamínky čechravy

Zem se probouzí, tak svěží
jako rosa navlékající stříbrné krupěje
na zelené stvoly jenž se samy naježí
S každým jarem vzkvétá naděje

S každým jarem rostou úsměvy
jen ptáci pějí kdesi v sadu
své tklivé a dlouhé nápěvy
kterých mají v hrdléku celou hromadu

S každým jarem pučí láska
jarní větřík do větví dýchá
z níž upletená je pomlázka
co po svátcích jara smutně usychá

S každým jarem zpívá každý hvozd
jako ptáčci, jenž přilétli od jižních moří
stále švitoří jen tak pro radost
o daleké cestě s námi hovoří
Autor Petr27, 18.04.2019
Přečteno 558x
Tipy 1
Poslední tipující: Kapka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí