Orlí hnízdo

Orlí hnízdo

Anotace: báseň o orlech

Sbírka: Plamínky čechravy

Pluje mrak za ním druhý, třetí
jsou lehké jako pírka ptáků
Orel pod nimi neslyšně letí
než den nový uchopí do zobáku

Obloha halasně burácí při bouři
orli prolétají ladně skrz blesky
mraky zčernaly jako srst kocouří
někdy zazní od hromu potlesky

Vysoko kde strmá skála ční
orli mají hnízdo blízko hory
večer když po spánku lační
hvězdičkám i měsíci navzdory

Ráno zvedá opar mlžné poklice
a les je provoněn lesní pryskyřící
nad obzor zrovna vyšla denice
orel vzlétl až zametl písek vířící
Autor Petr27, 19.05.2019
Přečteno 647x
Tipy 9
Poslední tipující: BaZiNgA, Frr, vlnka, Iva Husárková, Kapka, Jasmin de Paris
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí se mi :-)

20.05.2019 09:07:53 | vlnka

díky :)

20.05.2019 17:26:26 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí