Zimní kresba

Zimní kresba

Anotace: Báseň o obrazech národního umělce J.Lady

Sbírka: Plamínky čechravy

Zimní kresba od mistra Lady
na níž je zima tak opravdová
sníh tiše padá do zahrady
a pod stromem sedí vdova

Obraz jenž maloval Pan Lada
kde vodník sedává na stavidlu
do jehož rybníka noc padá
nic už nezabrání zjevit se strašidlu

Na kvaši od Josefa Lady
kostelík a jeho rodné Hrusice
jež ukrývají mistrovi poklady
co stráží stříbrná tvář měsíce

Zimní kresba od mistra Lady
kde sníh, jak třešeň kvetoucí
jehož jsou zde celé hromady
na té cestě do Hrusic vinoucí
Autor Petr27, 25.05.2019
Přečteno 829x
Tipy 1
Poslední tipující: BaZiNgA
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí