Návštěva

Návštěva

Anotace: Každý jí jednou dostane.

Vešla drze bez klepání,
koukla na mě úkosem,
polož sklenku, milý zlatý,
dnes opustíš tuto zem.

Není třeba tolik spěchat,
zadrž, já ti naleju,
škoda koňak v láhvi nechat,
s tebou teď ho dopiju.

Usedla a sklenku vzala,
na co tedy budem pít,
na mé štěstí i mou lásku,
na vše, co mi dnes chceš vzít.

Co ti na to můžu říci,
osud není moje věc,
někdo jiný hasí svíci,
já jsem pouhý vyslanec.

Nezlobím se na tě, smrti,
jen tě prostě nemám rád,
jsi tu pro mě příliš brzy,
co je to za divný řád.

Život nejde podle řádu,
osud rozdal karty vám,
ty jsi dostal špatný talón,
proto já tě odvést mám.

Půl láhve je příliš málo,
aby se dva opili,
smrt se zvedne, rukou kývne,
tak abychom končili.

Chtěl jsem ještě něco říci,
možná na ní zakřičet,
místo toho, ale v tichu,
na zem jsem vám rovnou kles.

Tak jsem tady, Svatý Petře,
ty můj život jistě znáš,
co to děláš, ty fousáči,
proč tu bránu zavíráš?
Autor Psavec, 14.12.2006
Přečteno 861x
Tipy 9
Poslední tipující: jenommarie, mirecek, PIPSQUEAK, Klíček, Chancer
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (3x)

Komentáře

Neboj se k nám do peklíčka,
nám tady nic nechybí,
vzrušením ti zrudnou líčka,
v nebi jsou jen holky poctivý.

26.12.2006 19:10:00 | Terakota

Nebe už není to,co bylo,
mnohé se v nebi poměnilo.
Obálka by jistě napravila...
zubatá vzkaz nevyřídila ?

14.12.2006 17:05:00 | Mourek

tahle je úplně nejlepší

14.12.2006 14:13:00 | whiolet

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí