Srdce vlaku

Srdce vlaku

Anotace: jedna z vlaku..tak jsem napsala po čtvrt roce básničku a zdá se, že už to nejde tak jako dřív...

Po vzpomínkách cestuje tam a zpátky,
přes peklo a nebe až do pohádky,
kolik v sobě už má jich
a kolik v něm člověk
zanechal rýh…

Slunce v říčních korytech,
hvízdání ocelových kolejí,
dlaně času, co tak pospíchá,
paprsky ve sněhových peřejích,
zlato vločkami půlené,
nikoho nebolí a nepíchá,
je zemi tolik vzdálené…

Řetízky mrazí záhyby krust,
větve stromů vzdávají hold přírodě
a leží pod tíhou sněhu,
cesto, tak už mě na konec světa pusť,
ať můžu odplout po vodě,
tam, kde bude život bez břehů…

Pastely hladí mě po tváři,
dokážou sílu k jízdě dát,
kopce dřímají v bílých polštářích
bez lidských stop a krajin,
všichni šli už asi spát
jen koloušci tlapkami
cupitají…

Nebe splývá se zemí,
je to nádhera to pusto, tak všemocné,
asi chce říct nám,
že každý je silný,
i když je sám,
každý jednou najde
pro své srdce zázemí…

A já bych cestovala
klidně až na konec světa,
za Tebou…
Autor Jiná, 03.03.2012
Přečteno 364x
Tipy 5
Poslední tipující: Nikolka, Psavec
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pokud to v sobě máš ..vždycky to půjde a né že ne :-) a čtvrt roku na tom nic neubralo,stejně silné a procítěné verše,máš v tom kus srdce a je tam vložený jeho rytmus a to nejde necítit...:-)

03.03.2012 22:46:56 | xoxoxo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí