Pekelná půjčka

Pekelná půjčka

Anotace: A je tu jeden z dalších lidských nešvarů. Proč střádat prachy, abych si koupil mýdlo, radši si půjčím a zaplatím tolik, co stojí panské sídlo.

Když chceš prachy na míru,
zajdeš pro ně k upírům.
Do hola tě vysají,
slitování nemají.

Nejdřív začnou na úrocích,
peklo stane se z tvých nocí.
A pak přijde exekuce,
problémů snad asi tucet.
A tos chtěl žít v harmonii.

To bys nesměl potkat zmiji,
co tě nechá vykrvácet.
I když nejdřív vypomůže,
záhy na to sedře z kůže.
Přesto se k ní lidi vracej.

- protože, když není zbytí,
když se notebook ve skle třpytí,
půjčí si od upírů
a spolehnou se na víru.
Autor CRASH, 14.03.2012
Přečteno 690x
Tipy 5
Poslední tipující: Rootness, CULIKATÁ, LadyElis
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

A proto si nepůjčuji
raději skromně žiji
vodu z kohoutku piji
neprodám duši zmiji:)))

08.04.2012 14:27:40 | CULIKATÁ

ano, skoro sociální balada ale rytmus ti ulít na konci
spíš teda třeba:
půjčí si prachy upírů
a spolehnou se na víru

:o)

20.03.2012 19:24:09 | hanele m.

zavěrečná sloka asi nejlepší

14.03.2012 16:48:12 | Black Sardinian

Trefné :-)

14.03.2012 13:45:18 | LadyElis

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí