Atlas tvého těla

Atlas tvého těla

Anotace: jak tě nakreslím?...

Stvořil jsem atlas,

atlas tvého těla.

Nevim zda-li tehdy

jsi to vůbec chtěla.

 

Nakreslil jsem nížiny,

jen krásné a hladké,

vůně jarní krajiny.

 

Nakreslil jsem palouky,

stromy, řeky, jezera,

a ty jsi vždycky věděla,

- v nich topit jsem se chtěl.

Však,že mohou vyschnout,

tak to jsem nikdy nevěděl.

 

Nakreslil jsem kopce, hory,

pohoří...

a v nich plno zvířat...

 

Nakonec nakreslil jsem nebe,

mraky a velké slunce,

které se vždy usmívalo.

 

Atlas byl tak barevný,

zdál se krásný,

avšak jednu věc jsem nenašel,

a nakreslit ji nemohl....cestu.

 

Cestu do hlubin tvé duše,

snad pro mě skrytá byla,

tak v atlase se nezjevila.

Autor greenus, 29.03.2012
Přečteno 295x
Tipy 6
Poslední tipující: gallatea, PrinceznaHeliovýchbalonků, zaba.zuzla, valerie emilie
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

díky vám...

30.03.2012 00:13:04 | greenus

To by bylo mnoho atlasů v archivech. Hezky pojaté.

29.03.2012 14:04:32 | zaba.zuzla

Líbí, i ten nápad a smutný závěr, a má pro mě melodii.

29.03.2012 14:03:31 | valerie emilie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí