(°o°)Netopýr a myš

(°o°)Netopýr a myš

Anotace: Proč mám křídla?Víš?

Sbírka: (°U°)Pro děti(°U°)

 

(°o°) 

Netopýr.

***********

 Malá myška co má křídla

 ta se strašně diví

 na půdě je plno myší

 těm však něco chybí.

 

Kdo jim mámo křídla ustřih?

 Netopýr se vyptává,

 celou půdou pak proletí

 těm druhým se vysmívá.

 

Vždyť ty nejsi hloupá myš,

 už se máma zlobí,

 jen každého netopýra

 pár křídel ozdobí.

 

Netopýr ten přes den spí si

 a šedým myším závidí

 teď hlavou dolů klidně visí

 co myši ve dne uvidí?

 

Když však v noci cítí kočku

 netopýr pryč odletí

 od stropu kouká po očku.

 Hele myško,jak je ti?

 

Dnes nejsou žádní kamarádi

 netopýr a šedá myš,

 kočka číhá na úlovek

 myš si hledá skrýš.

 …

Autor Květka Š., 22.04.2012
Přečteno 687x
Tipy 11
Poslední tipující: PIPSQUEAK, jitka.svobodova, Psavec, Linzerka, WAYWARD
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezká básnička, také mám jednu podobnou, ST.

22.04.2012 17:14:19 | Psavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí