Taky bych se na to chtěl…

Taky bych se na to chtěl…

Anotace: tečky jako kdysi...

Taky bych se chtěl podepsat na obálku, jenže sám a možná dvaceti způsoby
Titěrně pro pana filatelistu a zase přes á čtyřku pro prvňáka
A to es bych napsal, jak se má a ne tiskací
Víte houby, co za tím je a že jsem v pěti ztratil identitu hotového člověka

Taky bych chtěl v kině mluvit o tom, jak a co, jenže zase ne úplně sám
A jedním dechem na jediné vlně a nevidět odcházet diváky
Co se těší na víno ve slevě a rozvařené těstoviny
Možná je to pro někoho moc a čestně na gauči vám to třeba povím

Taky bych chtěl, ještě než úplně ztratím chuť do života, besedovat s pionýry
Jenže stejně po mně potopa a kdo dneska vzpomene na Nepila, nebo Pilaře
Tak se napiju tebe, přislazené Ludmily
A upílím si minimálně do rána op, oj, oř, úl, úd

Taky bych chtěl ještě jednou vidět Kokořín tak zblízka, nemít amnézii
Žít si v pohádce a projít možná pěti způsoby skrz zeď
Obejmout múzu a zlíbat kastelánku za plechovku studeného piva
Jenže prý mi nepomůže ani Bůh, i kdyby čert na koze jezdil
Taky bych chtěl, jenže co my jen víme…
Autor Petr Miroslav, 18.05.2012
Přečteno 367x
Tipy 2
Poslední tipující: poeta
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí