Maminko

Maminko

Anotace: Poděkování

Maminko

 

Odkládám zjizvený den- spěchem civilizace

nořím se do jasu vzpomínek

s hlavou na tvých kolenou

probíráš prstence mých zlatavých kadeří

otevíráš pohádkový svět raného dětství

 

Vnímám vůni domova- čerstvě nadojeného mléka

v kachlových kamnech příjemně prskající světélka

Naše kuchyň – otoman dubová lavice

stůl na něm obrovská bílá mísa

kolem ní velký apetit šesti dětí

a živo tak krásně živo

 

Ó jak chutný byl každý pokrm společný

sycený obdivným úsměvem rodičů

hutnělý láskou vyvěrající z pokory

 

Klidná neúnavná maminko

majáku našeho domova

kde ze skromnosti vyrůstalo rodinné štěstí

 

Děkuji za prozření oka víry

za umění žít v pravdě při vnímání Ducha

V každodenním rozjímání děkuji

až tam nahoru ti děkuji

maminko

 

Autor kojanova, 28.05.2012
Přečteno 316x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí