Jako sen

Jako sen

Anotace: Moje maminka

 

Jako sen

 

Brouzdá bosá orosenou trávou

a hladí chrpy pohledem

jak rudý závoj vlní se máky

stébla trav lechtají na nohou

semínky posety až ke kolenům.

 

Vlaštovky v tom čistém ránu švitoří

a slibují krásný den

Vidím lán chřípí se až lepí

nasávám vůni dozrávající pšenice

mám sílu a lehkost mládí

běžím plná štěstí loukou ke kapličce

tvůj milý úsměv maminko vidím

konev s mlékem bochník chleba nůž

a tvoje rty které chléb žehnají.

 

Sedím snad dlouho

včelky své si bzučí

mně po tváři slzy stékají.

Autor kojanova, 29.05.2012
Přečteno 427x
Tipy 3
Poslední tipující: střelkyně1, Robin Marnolli
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mě se naopak velké písmo velice líbí a ta pro maminku je jedna z nejhezčích...o))

04.02.2013 21:29:09 | střelkyně1

to velké písmo se mi nelíbí, ale báseň je pěkná.

02.02.2013 19:03:09 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí