nohy

nohy

Anotace: ..jak je používat při chůzi do schodů..

 



 
pokud máš nohy v páru
a obě funkci plní
tak to jde celkem snadno
snad jen že člověk trochu funí
nejprve jednu o krok výš
a pak i druhou přiblížíš
dostane přednost
vzduchem pluje
a po té první opakuje
 
jsi-li však zraněn
že tě sádra zdobí
po jedné hopsáš
klidně do podkroví
noha co nosná bolest cítí
někdy i křeče se jí chytí
a pak je třeba oddychu
na sousedovic tépichu
 
někdy tvé nohy pod vlivem
a cesta se jim celkem plete
pak stupně zkouší
 několikrát
ale vždy trefí
div se světe
jenom ty časy ty jsou jiné
v těch stavech totiž jinak plyne
to co se tak jak naše kroky
počítá na dny týdny roky
 
najde se některý
co schodům nevěří
anebo nemůže
 život trestal
a tak si technikou
tou  co cestu krátí
pomůže na vrchol
kde dřív nikdy nestál
 
možná že v rámci rozvodů
úprkem dá se ze schodů
po dvou či třech
až k vstupním dveřím
nejvyšší rychlostí
za pár vteřin
vyběhnout na chodník
zvlhlý deštěm
pak záda k zemi složit
dlažbou leštěn
Autor poeta, 26.07.2012
Přečteno 235x
Tipy 4
Poslední tipující: Noc17, Dračičák
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí