Pavučina vzpomínek

Pavučina vzpomínek

Anotace: Je to věnovaný moji zesnulé nejlepší babičce a kraji, ve kterém mě vychovávala, asi to není báseň,ale můj emoční výlev a vzpomínka, nezáleží přeci jen na kvalitě, podívejme s třeba na ruské romány po krizi po druhé světové...

Pavučina,
S troškou vína,
Něco mi to připomíná.

Sbohem dětství,
Sbohem kráso,
Sbohem snění,
Sbohem spáso.

Je to konec jedný etapy.


Slunce svítí do podkroví,
kočky ti to možná poví,
že tu žijí blázni takoví.

Na kopřivy padá rosa
a semkne je ostrá kosa,
kolem listí šustí lipový.

Pole,lány,lesy louky
Ve křoví možná klobouky
Od Suchýho,Šlitra, klasiků.

Voda mělká u potoka šplouchá,
Z břehu na břeh vlna bouchá.
„Dávej pozor na vodníka“,
Na obloze hvězda bliká,
Možná je to ňáký znamení.

Už je zima,
už se stmívá,
nikdo se mi neozývá.
V lese pusto,
Prázdné krajiny.

Už vše kvete,
Už vše raší,
Možná je to trošku k pláči,
Jedna kytka nevykvete...

Už vše zraje,
Už vše voní,
angrešt svoje plody tvoří
hleď do líbezného kraje
kraje NAŠEHO
Autor Dušekteráztroskotává, 01.10.2012
Přečteno 578x
Tipy 1
Poslední tipující: Lenka Krásnodvorská
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí