kom(pro)miss

kom(pro)miss

Anotace: ..

 


 
kompromis
 
 
mezi dnem a nocí
 
pod sluncem
v moci černých skel
 
kdy za tmy hoří knoty
stíny krátké
na příděl
 
mrazem a chvíli žhavou
 
kdy ledy řečištěm si plavou
našich žil
 
jen aby žár ten vnitřní
utichl
 
pak náhle vločky vládnou světu
ovce svou vlnou ničí mráz
aby snáz
led ze skel mizel dolů
po kapkách
 
 
lží a pravdou
 
kdy zapřít sebe sama
je tak snadné
pro pár drobků
pro krajíc
pomíjivé sny
 
 však s pravdou
se tak vznešeně
hlavou zdviženou
a přímým krokem
chodí
 
však člověk bývá často
 
sám
 
životem a smrtí
 
 po krku jdou si navzájem
jen život delší cesta čeká
kamení  k nohám  
hluboká řeka
horká poušť
 
a smrt…
ta si jen v pravou chvíli brousí
mne si vousy
teda pokud má je
ve smlouvě s rájem
ochablá
 
a když to život nejmíň čeká
seká
 
 
 
 
Autor poeta, 09.11.2012
Přečteno 372x
Tipy 15
Poslední tipující: enigman, laludmi, Miriska, Sarah, hanele m., Romana Šamanka Ladyloba, Joe Vai
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

včera jsem slyšel od jedné psycholožky že pravda neexistuje...

13.11.2012 11:17:45 | enigman

Pravda je nafukovaci

13.11.2012 18:09:31 | poeta

Trošku bordel ve slovech ale myšlenka dobrá..někam jsme pospíchali???

09.11.2012 22:21:18 | zamotán v nedospělosti

hmm.. už jsem byl na odchodu, ale tohle mě zdrželo. (3x zdrželo ...a pak ještě dodatečně zavrčela laserovka)
Až to bude možný, máš u mě ST, připomeň mi..

podpis Anonym

09.11.2012 22:20:32 | nepřihlášený komentátor

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí