Anotace: ...

Až se zvednem ze země,

až změříme minulost,

až budem žít neněmě,

až bude stát bludů prost,

 

až budem mít svědomí,

až najdeme odvahu,

až nás nátlak nezlomí,

až neusnem na prahu,

 

až nebudem špinit svět,

až budem stát o radu,

až budem ctít váhu vět,

až nepůjdem dozadu,

 

až unesem upřímnost,

až nebudem pomlouvat,

až řekneme v půli: "Dost!",

až budem chtít necouvat,

 

až nebudem závidět,

až nebudem nadávat,

až budem žít poctivě,

až budem čin zastávat,

 

až nebudem násilní,

až budeme galantní,

až budeme dochvilní,

až nebudem úplatní,

 

až budem ctít soukromí,

až nedáme na sliby,

až nebudem pitomí,

až necháme: "co kdyby",

 

až snížíme zahálku,

až nás slušnost neznudí,

až zvýšíme morálku,

tak mě něco probudí.

 

 

 

Autor vkl, 11.11.2012
Přečteno 276x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

až se bude psát rok 2006... :)

11.11.2012 18:28:08 | Brumbál

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí