Věnováno Karlu Havlíčkovi

Věnováno Karlu Havlíčkovi

Anotace: ...

 

Z Borové přes Brod do Rusi

co vše ještě člověk okusí

než zajde v učebnicích

 

s potleskem slávu, ovace

příkaz se nikdy nevracet

vyznat se v místních zvycích...

 

práce statečná do konce

výmluvnost na zlost pitomce

co všeho tě jednou zbaví

 

únos po cestě ze scény

strach ze cti bývá zvrácený

a v úchylnosti hravý

 

Brixen na konci Evropy

kdo nezažil sotva pochopí

jak klec třeba i zlatá tíží

 

vyrvaný mozek z kořenů

Kainovo znamení na jménu

fízlova procházka v křížích

 

 

 

 

Autor vkl, 09.12.2012
Přečteno 329x
Tipy 1
Poslední tipující: Do Ga
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí