Štědrý čtvrtrok

Štědrý čtvrtrok

Anotace: ...

 

 

Ten říjnový vánoční čas...
kdy počíná svátek všech kas
a koledy zpívají z obchodů
když má milá pospíchá pro vodu
a zalévá poslední květinky
to zřejmě se popletly hodinky
vždyť podzim je, zima je daleko
a my už prý máme být naměkko
a podléhat vánoční náladě
a kapry div nelijí do kádě

 

Vánoce hlásají spotřebu
dřív lidé je slavili o chlebu
a neprahli nakupit předměty
změnil se trochu duch osvěty

 

katolík vypráskal husitu
by se mu naložil do bytu
toho pak bolševik obdobně
stěhoval pilně dům po domě

 

víra se ztratila ve víru
našeho bitého Vesmíru
a z Vánoc zbyla jen chiméra
či vousy grónského dabéra
co sáně prohání za soby
aby nám doplnil zásoby

 

Ježíšek už jenom rozdává
je o něm mlhavá představa
uštvaný malinký dovozce
tuzemák hřeje jej v termosce
když řídí rozvážku do domů

 

nestíhá vánoční pohromu
než zase do října ustrne
je o něm vědomí chatrné
než jej zas opráší řetězce
v té naší duchovní grotesce

 

 

 

 

Autor vkl, 22.12.2012
Přečteno 340x
Tipy 3
Poslední tipující: Robin Marnolli, zamotán v nedospělosti
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Konečně poctivá vánoční :)))

22.12.2012 09:37:22 | zamotán v nedospělosti

souhlasím:-), tak to je.

22.12.2012 11:42:15 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí