VÁNOČNÍ PŘÁNÍ

VÁNOČNÍ PŘÁNÍ

Anotace: K zamyšlení nad vhodností dárků a tak ...

PŘÁNÍ POD SROMEČEK
Něco jen tak málo
aby to moc nestálo
A co má být
Vlastní byt
nebo domeček

Jako každý rok
vloni i napřesrok
dostávám zvoneček

Jak všichni tuší
rada k tomu dána
srdcem i duší

Snad až budu sám
steskem přetékám
použít tu radu mám

„Zvoň - stále zvoň“
Však co na tom
nesmělý je tón

„Zvonění tě uklidní utiší“
(Skutečnost)
Kdyby zvonili i mniši
u všech děr myší
nikdo nás neuslyší

(Poučení)
Výsledek a přání
často až spřažení
Tak už konec naříkání
když spokojenost není

Nevěř
co se kde říká
Často jsou to fráze
možná pranostika
Spoléhej na sebe
přežiješ pak snáze
Autor RU 82, 24.12.2012
Přečteno 436x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí