Počasí,
že by psa
jen s těžkým
srdcem
VYHNAL.
Koženou obuv
rozežírá
i moje nervy
kal a špína
plískanice
a
MLHA.
Doslova skluzem
po schodech z mramoru
Ujíždím
NAHORU.
Dobu vzniku
neřeším,
ale za SOUDRUHA
dávivá MLHA,
bolševiků...
Vnikl jsem do útrob
jídelny,
výčepní kýchl
namísto pozdravu
nepotěšil....
a teď,
abych se i léčil.
Na stole čočková
marně hledám uzeniny
na půli židle
SEDÍM
zrakem pobízím čas,
už aby bylo
po poledni,
něco mi říká:
"TAK SE ZVEDNI!"
Rozhlížím se,
ani se nedivím,
že tady nikdo není.
MÁM ZMIZET?
K obsluze
vyděšeně
dotaz vznáším:
A druhý chod bude
jaký?
"BUDE!"
odpověděla z patra,
"hranolky,obloha
a
JÁTRA!"
Tak nejen interiér
je za ZENITEM
také jídlo
nejspíš bylo
HITEM
v době Husákovy
"OBRODY"
Jsem otrávený
spálenou játru
nemohu pozřít
snad jen hranolky...
Kvapně dopíjím čaj
na letitém ubruse
a schody namrzlé
beru poklusem
či spíše skluzem
ZOSTUZEN!
hele - co kdybys do anotací psal název a město..
taky hodně cestuju, tak abych věděl kam nemám lízt ;))
10.01.2013 01:13:58 | Joe Vai
Hele, byl to Přerov,
restaurant na zimním stadionu.
Neskutečné, zastavil se tam čas tak v roce 1979 .(
10.01.2013 20:23:34 | kudlankaW
Tvé restaurační recenze čtu rád...mají šmrnc:-)
Rm.
10.01.2013 00:02:36 | Robin Marnolli
Díky Robe.
Nejspíše po vzoru celebrit, jenž píši kuchyřky,
já vydám restauračně laděné hodnocení lokálů ve verších :))
10.01.2013 20:25:25 | kudlankaW