Cesty

Cesty

Anotace: vážně i trochu silvestrovsky

Básník putuje jako vítr
nad spící zemí,
která křičí ze snů,
jež ji děsí
a nikdo neslyší
ani vítr, ani ji
Dolores Sedmibolestnou
Zemi
Vlast

Je-li cesta nejen hrbolatá, ale i hrbatá,
jak po ní má jít zpříma a bez úhony
spravedlnost s očima zavázanýma?

Cesta na vrchol
vede přes propasti,
cesta do propasti
vede přes nízkost

Kupředu levá
kupředu pravá
změna je zdravá
z dáli nám mává
budoucnost smavá -
šťastný Jim

Poklusem, poklusem
za vyšším výnosem
štěstí nám uniká,
potvora, před nosem.
Nebuďme již déle štvanci
dejme sobě novou šanci
sjeďme rovnou ze silnice
tam, kde voní borovice
neskončíme jako psanci
byť s honosným funusem
Autor Dolma, 10.01.2013
Přečteno 438x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí