Paměti X.

Paměti X.

Anotace: -

Paměti X.

To bývaly tenkrát časy,
kdy si někdo - člověk asi -
vymyslil, že každá voda
nemusí být jenom soda.
Sladké nebo kyselé
vyráběl pak vesele,
jednu láhev za tou prvou,
než by člověk pohnul brvou.

Evoluce stále rostla,
pro nápoje vznikla kostra
- cukr, voda, jedlé soli -
rozkřiklo se po okolí,
že je pití také slast,
skelný obal střídal plast.

Jedna z těchto nových pití,
nepotřebných vlastně k žití,
tu ji máme hola, hola,
se svým názvem Coca-cola.

Je to pár let, to je pravda,
dnes si z lahve kdekdo zavdá,
ale na tu dříve k mání
je nejedno vzpomínání.

Naše babí před pár léty
měla ráda vzdušné lety,
různé kraje, různá místa,
vylétla ze svého hnízda,
v Ankaře prý strávila
hezké chvíle, napila
se Coca-coli
na letišti, mezi koly
letadel a davy lidů,
veřejně, takže ne v klidu.
Bez důvodu, bez všech vlivů
vrátila se k svému pivu.

České pivo, to je věc,
kam se hrabe umělec.

Autor hubape, 02.03.2013
Přečteno 391x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí