Socha nahé ženy a studující

Socha nahé ženy a studující

Anotace: Věnováno štědře obdařeným dívkám a osamělým mužům

Fontána s dominantní sochou ženy
v nadživotní velikosti
plná pomyslné krve a mléka.
Krůpěj mi po nose stéká,
sedím na lavičce – zevluji,
snad kdysi miloval jsem...

Mým hrdlem dlouho nezaznělo:
"Má skvostná,ó jak já tě miluji."

Studentky v těsných trikotech
korzují podivným obrazcem z kostek
chtěl bych v nich tonout
sehrát roli v jejich životech
nebýt statistou s existencí nejistou.

Hle, další dvojice dívek
na kočičích hlavách,
řeší matematické vzorce,
v mysli mé tančí rarach,
poutají mě jejich dvorce,
jsem přesvědčen že v propadlišti dějin
zmizely myšlenky jejich matek na vdavky
a tak současnice vábí k hrám nezávazným
- jako volavky.

Úředník v obědové pauze
pohlíží do věstníků,
na protilehlé lavičce muž
s mošnou dávných výletníků.

Je krásný den,
k nebi vyšeptávám slova díků...
Autor kudlankaW, 14.05.2013
Přečteno 504x
Tipy 6
Poslední tipující: Květka Š., Psavec, Avola, Amonasr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí