VÁNOČNÍ PŘÁNÍ 2012

VÁNOČNÍ PŘÁNÍ 2012

Anotace: Věnováno Danovi, který mě ostýchavě oslovil na netu a později poslal i pár povídek. Po třetím pobytu na ozařování se objevil jen jednou a následný můj vzkaz 11 dnů před Vánoci si už neotevřel. Od Vánoc je u něj i dříve slíbená básnička...

 

VÁNOČNÍ  PŘÁNÍ  2012

(aneb slib splněný o Vánocích)

 

Co líných otázek dostávám na netu
Za každou snad ukrývá se přání
Či pouhá zvědavost – i ta svůj důvod mívá
Šťouchnutí po kterém občas mi jen zbývá
Zakrýt si ústa dlaní
Bez nápadu sebehezčí rty mě nepobídnou k rozletu

Nač ty ses zeptal - i před sebou samým skrývám
Přiměl jsi mě tím k pousmání
Trefil jsi špejli přímo pod kytku
Já musel však vznést námitku
Bys neviděl že před tebou hlavu skláním
Zatímco předstírám že ledabyle zívám

Ty jsi pak v oku našel snítku
Když já chtěl zjistit co je za ním
V mlze tak náhle všechno splývá
Ty ztratil ses za hradbou zdiva
Že přístupný jsi bylo jen zdáním
Mně jsi tím vyslal však pobídku

Písničku jinou bylo nutno zpívat
Ptáčku co mlčením si chrání
Touhu i naději s níž loví jak na třpytku
Kapičku štěstí spadlého mimo kolíbku
Já umanutě dral se za poznáním
K němuž bych neměl odvahu znát co odkrývá

V tvém jarem provoněném kmínku
Se talent s opojností zaskvěl ve stráni
Však vláha od kořínků se tak těžce sbírá
Kéž ke tvé vlastní přispěje i moje víra
V sílu tvé vůle tvůj los i tvé nadání
Čekám tu dál na každou tvoji příští zmínku

A nemám žádné větší přání
Než zahlédnout tvé pousmání
Že přec sepsal jsem to povídání
Co na tvou počest je tu k mání


V Praze, v noci z 24. na 25.12.2012

Autor Amonasr, 06.06.2013
Přečteno 399x
Tipy 6
Poslední tipující: Danga, isisleo, přechodná záležitost, Miriska
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

..k takovým dílům se velice špatně hledají slova..

07.06.2013 05:13:19 | isisleo

Vím... Tím víc si Tvých slov vážím - jsou víc, než výmluvná... Hodně jsem i sám váhal, zda to sem umístit, ale nakonec převážilo vědomí, že Dan by z toho měl radost - to vím taky. Je to tu tedy kvůli němu, ne kvůli mně...

07.06.2013 07:59:54 | Amonasr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí