dobrota v hadí kůži

dobrota v hadí kůži



doprostřed místnosti dopadá
ospalá záře hořícího keře
díky nedůvěře v časy minulé
váhám

 




já býval první tam kde se to dělo
jen slovem přispět
zvýšit hlas
či zcela výjimečně když se ublížilo
kosti lámal

jednou se v zatáčce obtočil po kmeni
snad pouhá náhoda
pohmožděn v rameni
((nemluvím o štěstí
už se mi smáli))
a tak ho soukám ven
říkám si …. dá-li
bude žit

naoko zbaven vědomí

leží
na čele zasychá sražená krev
po tepu ptám se
co pumpa


..ježiš..


že já se neučil
cloumá mnou hněv

pak celé souhvězdí
kolem mi v rotaci
trnovou korunou
obtáčí spánky

 

za zorným

za polem

světla mě lákají

rudá jsou, brzdová

jízda bez pozvánky

 

došel jsem domů přemýšlel o snaze

trhat vždy nezralé

 pomocné ruce

dřív dobrý pocit býval mi odměnou

teď jenom zmateně buší mi ….

 

 

doprostřed místnosti dopadá

lhostejnost v dýmu vysušených trámů

sám sebe vidím

topím i vznáším se

 

..dá-li..

 

snad vstanu

Autor přechodná záležitost, 22.06.2013
Přečteno 410x
Tipy 3
Poslední tipující: Amonasr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí