OTAZNÍK

OTAZNÍK

Anotace: Už sám nevím, komu konkrétně to bylo určeno, pokud to bylo vůbec někomu konkrétnímu určeno... Ale to není důležité - podstatnější je, o čem to je...

Sbírka: Retro ze šuplíku II.

 

 

              OTAZNÍK

 

 

Zeširoka otevřená víčka

   a v jezírcích očí třpyt nebe

Nevím... až příliš zoufale nevím

Byl to můj znovuzrozený smích

   nebo jsem si představoval tebe?

 

Smutek je radost kořeněná vínem

   štěstí škodolibě skryté v cizích dlaních

Je to slza zkamenělá v mozku

   nedokončený žal za mrtvého přítele

   nebo láska která sama za sebe se stydí?

 

Smát se nebo nesmát nad sebou

   předevčírem vloni před deseti lety

Čím je v nás víc tím je nás o to míň

Za každý kousek sebe se tvrdě tvrdě platí

   a ještě by tě leckterý chtěl soudit

 

Nemám rád silná slova

Často páchnou přetvářkou a sebeláskou

   a bývají stejně hloupá jako jejich autoři

Proto mi dovol abych místo nich

   uvedl na závěr jen

 

          ?

 

Praha, 1984 (?)

Autor Amonasr, 06.07.2013
Přečteno 449x
Tipy 9
Poslední tipující: Sýkorka07, isisleo, Radhuza, Avola, Isquieasuus
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

..přetvářka je vždy hloupá..

07.07.2013 07:38:10 | isisleo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí