Poslední směna

Poslední směna

Anotace: Děti se rojí na ulicích měst.

Vrbové koště v rozkladu
mysl se rozpadla
Tříšť zrcadlových střepin

Obrazárna v Pradu

Uklízečka zametla
Pod stůl stovky šatnových žetonů
A útržky vstupenek kuponů

Z pokladu za vitrínou zbyl jen
zlý sen

nočního vrátného co vracel se domů

Když vzala pometla koště škvrčelo
Nářek zněl chladnými sály
Vlasy šatnářky vlály

U vchodů muzeí
Obraz spadl z háčku

Hlídač strachy oněměl

A slepá balerína hraje na cello
při vernisáži

Každý z nich dostali svou gáži
Rozprchli se do ulic noci

Koště v rohu stálo
Na obloze slunce tálo

Přišly prázdniny
Autor El Vuelta, 08.07.2013
Přečteno 452x
Tipy 7
Poslední tipující: Robin Marnolli, Amonasr, mikrojimbo
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Prstě Ty... skvost. :-)

09.07.2013 08:11:18 | Robin Marnolli

Úplná galerie obraznosti - ten prázdninový duch ji navíc doslova provoněl... :-)

08.07.2013 23:10:00 | Amonasr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí