Sbohem (Svému otci)

Sbohem (Svému otci)

Anotace: Antonio Marco Greco: Addio (A mio padre); soubor: Moderna poesia italiana - překlad

Sbohem, Tatínku! Sladký sen!
Nechť rozprostře příkrov rajských krás
nad tebou rozkvetlý v každý čas
tak prosím Boha den co den.

Člověkem, jenž tolik miloval
v životě, v lásce pevným byl
ve smrti, v bolesti netruchlil
ty ses, Tatínku, pro mne stal.

Dobro, spravedlnost a láska jen:
dík sladkému, jemnému slovu
tvé srdce se chvělo vždy znovu,
když zasvitlo slunce a den.

Prosím, ochraňuj z výšin svých,
ty, jenž u Boha dlíš,
Tatínku milý, slyš,
nás, jež zde poutá hřích.
Autor Dolma, 07.10.2013
Přečteno 286x
Tipy 3
Poslední tipující: Luky-33, terezkys
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí