Světlo a sklo

Světlo a sklo

Anotace: Jak málo stačí...

 

váza s brusem spinellu a routy
prosvěcuje duhou síně kouty
v rafinovaně směrovém paprsku

 

obdivuji umělce, návrháře
taviče skla v peci, mistra skláře,
brusiče a světlo

 

zvědav odkud - otáčím se

za paprskem k okna římse
lehce vyosen jsa v extázi

vrážím - jenom lehce - do vázy

 

padá               váza

křehké sklo - robustní mramor
třesk, úlek, střepy     a zkáza

-----
paprsek však dále svítí

sem tam jiskru oči chytí
letmý blesk jak z šupiny rybí


stovky sklíček v pruhu jako v kruhu

i když žádné sklíčko nechybí
není vidět vázu - ani duhu

Autor aravara, 17.11.2013
Přečteno 351x
Tipy 3
Poslední tipující: Amonasr, enigman
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

když se sklo zablyští...

18.11.2013 09:01:22 | enigman

Naštěstí jsem to nebyl já... to bych byl platil ještě dneska. 80 cm vysoká váza v roce 1979 za 38 000 TK - tedy asi za téměř 200 000 Kč. Index na dnešní Kč asi tak 5,5 - 6, takže v dnešní české měně kolkolem milionu...
DĚKAN

30.11.2013 15:55:23 | aravara

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí