Osvícení

Osvícení

Anotace: ...

A potom jedinou vteřinou rozdrtím v jemný prach sen
tiše schován pod peřinou rozfoukám v dlaních ho ven
tou svou modlitbou zahájím tajný rituál převtělení
běžíc za tebou v kuželech pouličního osvětlení


Křišťálovou koulí, ve střepech zrcadel
naší minulost kreslím ve spárech chapadel
a v kronikách zašedlých, zažloutlých papírech
cítím na zádech naší budoucnosti chladný dech

V pradávných mapách pátrám po cestě za pokladem
oceány touhy se plavím, bolest ukrytá za zenitem
pot a krev v poměru se slzami a ďolíčky od smíchu
labyrint člověka – nalézt lze skromnost i pýchu


Na obzoru ostrov Láska, před ním byl jsem varován
ať třeba kotvím či troskotám, je jedno jak připlouvám
vidím lidojedy, šťastlivce i zoufalé
opitý v poledne – no není to troufalé?

A potom jedinou vteřinou rozdrtím ten náš sen
tiše za přílivu, s mořem pustím ho do světa ven
odhodím kapitánský klobouk, zahájím to své převtělení
možná jen pojídám placebo, možná zasáhlo mě osvícení

Autor JoeBLACK, 19.11.2013
Přečteno 533x
Tipy 4
Poslední tipující: Amonasr, enigman
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Opitý v poledne? ..ne vůbec to není troufalé ;) zatím mě pořád baví se k tobě vracet číst takže Jo DOBRÝ u mê

20.11.2013 09:36:52 | xoxoxo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí