Divadlá

Divadlá

Anotace: ..

Mám rozviazané šnúrky
skúšam sa nebáť
Chytám blesky búrky
je to môj denný chleba

Rovnako ako úsmevy a ľudské tváre
každý jednu vlastní, je hercom na javisku
jedno predstavenie začalo práve
ja usadám do hľadiska potichu, bez lístku

Občas mám chuť šepkať do uší
čo v danom rozhovore povedať sluší
a možno aj nesluší, ale misky váh
preklopili by sa na moju stranu
veď tamten, nenápadný, to je istý vrah
a tamtá kráska neodhadla hranu

Prečo mám pocit, že som jediná
komu dnes chlad dýky zamrazí srdce?
Je to snáď túžba pravdivá
alebo len nechcem na hlave to vrece?

Rozmýšľam
Sedieť v prvej rade nebol dobrý nápad
pozerám zblízka na každý jeden dopad
a hoc je hlavnou hrdinkou túžba tak silná
všetci zúčastnení tvrdia, predsa je vinná

Som divák derniéry, ktorej herci už dávno chcú byť preč
súkromné predstavenie, pri ktorom už ani nenachádzam reč

Mám rozviazané šnúrky
už takmer neviem sa nebáť
Schytám blesky búrky
i to je môj denný chleba
Autor ofca, 01.12.2013
Přečteno 441x
Tipy 13
Poslední tipující: Roger, strašidýlko-střapatý, Sýkorka07, enigman, Isquieasuus, Jana B., Amonasr, Robin Marnolli
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Úchvatná Básňa!

02.12.2013 23:23:38 | Roger

všichni jsme herci a diváci zároveň a když se nám premiéry s dermierou prolínají není to nic divného, jen známka toho že jsme stále součástí hry zvané život

02.12.2013 22:26:23 | strašidýlko-střapatý

rozvázaly se mi z toho tkaničky...

02.12.2013 00:09:33 | enigman

Hezky vtáhla do děje :-)

01.12.2013 12:49:07 | Amonasr

hmmm...naozaj pekné.

01.12.2013 12:38:27 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí