Morální

Morální

Anotace: O honbě za zlatem v profesním životě - s otlačenými koleny a žádnými zábranami.

 

 

Jsem eticky pružná

                       pro svou gáži

                     se musím snažit

          a zaujímat pozice,

které mi sypou

           ze všeho nejvíce

 

abych nezůstala dlužná

                všem mým sponzorům

                   tak teď po vzoru

              slavné Marylin

kreslím si na rty růž

      a pod oči druhý stín

 

 

Jsem morálně tvárná

                     navzdory pochybám

                      často se prohýbám

            v životě ztracená

nezřídka musím i

          padnout na kolena

 

zatím má karma

                      nijak mě nestrestá

                        jsem její nevěsta

                řídí se heslem

že při mě bude stát

         v dobrém i ve zlém

 

 

Jsem morální zvíře

                       v profesní savaně

                     jsem často na ráně

           a když mě zacílí

do noci ve vaně

                 nabírám síly

 

v mé soukromé víře

                    na cestě za štěstím

                      snesu i bolesti

         Abych pak měla se

líp nežli v pověsti

             po boku chuďase 

 

 

             Jsem prototyp dívky

      co dbá na finanční křivky

                a když se ocitnou v recesi

                         tak pro mou profesi

vyřvu si hlasivky do přikrývky

 



https://soundcloud.com/tomcortes/tom-dvo-k-mor-ln 




Autor Tom Dvořák, 18.12.2013
Přečteno 522x
Tipy 7
Poslední tipující: Hadrák, Amonasr, Luky-33, Půlnoční
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vydařené - samostatně i jako písňový text :-) ST

18.12.2013 16:02:29 | Amonasr

Fajn dílo a ten konec hotovo :-) :-) :-) fakt mě to dostalo!

18.12.2013 10:00:17 | xoxoxo

https://soundcloud.com/tomakdvorak/tom-dvo-k-mor-ln

18.12.2013 13:40:03 | Tom Dvořák

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí