nepsat, nemluvit, nežít...

nepsat, nemluvit, nežít...

Anotace: ...

nepište o smrti
nemluvte o ní
nechte ji v klidu žít

básníci prokletí

co když se ona
dotkne mého srdce
nedej bože svědomí

zbude jen holá pravda
která vše na prach
rozdrtí

o víře psát
vám také neradím
být pravdivým
stojí moc sil
obětí

žebravému dát bez řečí
plačícímu beze slov
samotnému
vlastní obětí

chci slyšet jen o štěstí
plodech šťavnatých
ohryzcích válejících se podél cest

jděte mi do háje
s pohádkou o kříži
o pravdě o lásce
o cestě cest

amen.
Autor zdenka, 03.04.2014
Přečteno 337x
Tipy 7
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, poeta, Amonasr, V.N.Losinský
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

po těch Tvých mladších básních je tohle pro mne překvapení(čtu Tvé dílo od nejmladší po první), asi zapracovala nálada, nebo cojávím...možná je to reakce?

27.04.2014 18:08:23 | jenmravenec

reakce a také něco změnit v psaném projevu.učím se tu. uvidíme. děkuji.z.

28.04.2014 20:23:48 | zdenka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí