Zničená Múza

Zničená Múza

Anotace: Noční můra optimisty, sladký sen pesimisty nebo realita ?

Malíř,
s darem zachycení krás zrozený,
náhle neví co má malovat,
všechny náměty byly zničeny.

Spisovatel,
co chtěl o kráse dílo psát,
rukou hnouti nemůže, nechce,
fantazii namáhat, lhát.

Básník,
jenž o kráse recitoval kdysi ladně,
mlčí, v hlavě šum, ticho akorát,
ústa zmrzlá, vše zní lživě fádně.

Sochař,
sice připravil si mnoho dlát,
však nehybně stojí, kámen netknutý,
ruce v bok si mohl dát, tak akorát.

Všichni mistři nehybně stojí,
chybí jim motiv, chybí jim Múza,
myšlenka jediná, všechny je pojí,
hrůza,
proč zničila Zem, ta lidská lůza.
Autor LosMordox, 03.05.2014
Přečteno 343x
Tipy 7
Poslední tipující: Gabriela Green, Amonasr, Aiury, Sýkorka07
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Suprové zamyšlení, krásně napsané, ST :)) ... A realita, zdá se mi... :)

03.05.2014 20:17:26 | Aiury

Moc pěkná, jen ke konci mi trochu vázne, ale jinak se četla hezky. :)

03.05.2014 17:21:29 | Sýkorka07

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí