Kam vede ?

Kam vede ?

Kam zatoulaná melodie vane?
K nemrtvým či k nesmrtelným?
A co stát se má ?
Z komína márnic nezkrotný dým.

A bezesné noci,
A nekončící nezemřelých pláč,
Lidský skon v lidské moci,
V boží moci svatozář.

A v prázdných srdcích žal,
A v duši bolest otroka,
A život po slavnosti, tichý sál,
A temná doba baroka,

A rozum odevzdaný
A tma neberouc konce

A střep v duši tvé,
A střep v duši mé,
A dnešek tají,
konec nadějí.

Těch na konci našich cest...
Autor BedrichValenta, 15.05.2014
Přečteno 297x
Tipy 3
Poslední tipující: Aiury
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí