Kašna i faun

Kašna i faun

Anotace: ...

Z měděné kašny
vytrvale pryští
chladivá voda.

Tryskem pádí
jako dětství,
jako mládí,
ve slunečních loučích
měď se blyští,
také obnažená kůže
buďte si jisti
a po hlubokých polibcích
těch francouzských
dvojice se obvykle neloučí....

Nemohou se odtrhnout
tak silná bývá vášeň
ukutá z neviditelných pout,
chtěl bych
kolemjdoucí navrhnout
přízeň horoucí,
ihned jak dopíši báseň
o vodě ledové jež zurčí
o vřelých citech,
slunečních loučích
o samotě
v činžovních domech
o přítmích
v mnoha cizích bytech,
v nichž se nad ránem probouzím...

Což může leckoho popouzet
a také popouzí...
Autor kudlankaW, 20.05.2014
Přečteno 432x
Tipy 6
Poslední tipující: AndreaM, Aiury, jitoush, Amonasr
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To by mě zajímalo, proč je to popouzí? :(

:))

21.05.2014 09:59:10 | Aiury

Probouzet se někdy v neznámých bytech...

To nebývá úplně obvyklé...

21.05.2014 11:38:37 | kudlankaW

To ne, to ne ... :)

21.05.2014 11:45:12 | Aiury

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí