Ve stínu - triptych

Ve stínu - triptych

Anotace: soutěžní

Ráno

Ve stínu zídky 
červení broučci si hrají
a z druhé strany 
teče Zubřina

Dneska v ní je 
sotva po kotníky vody
však když rozvodní se
umí být jak saň zuřivá


Poledne (Pro Poutníka)

Ve stínu stromů v parku
v letním horku
unavený tulák tiše spí

On není bez domo VĚC !

Kdyby teď nespal,
koukal by na tebe očima,
co bez domo VÍ

Ví, že doma je všude tam
kde vlídní lidí dlí

A toulání má jako volbu,
jako cestu k Bohu,
pro mír lidí svobodných


Večer

Za letních večerů
když stíny 
prodlouží se v noc,
tu zvony zazvoní
a po té z věže 
hlásí ponocný
své "Zdrávas Maria!" 

Z těch slov v té chvíli
na všechno kolem padá
požehnaný klid

Zamilovala 
jsem si ten čas
v tom našem 
městečku Taus

http://youtu.be/vO07kyIolBg

Autor Romana Šamanka Ladyloba, 25.06.2014
Přečteno 416x
Tipy 5
Poslední tipující: VEDz RVAHEs, jitoush, Amonasr, AndreaM
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Díky - mení co dodat. ST

13.11.2015 16:44:09 | VEDz RVAHEs

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí