Volný pádem slov..

Volný pádem slov..

Anotace: .

 
 
 
 
Volným
          pádem
                    slov
 
 
 
 
Part.1
 
 
 
Kapky deště,    r o z p r o s t ř e l y  s e
Do ovzduší
Z nebe do našich těl
Volným pádem k nohám padaly
Malé náboje – Mračounů
Nebetyčných děl,
Až se šanson parapetů – rozezněl
 
Tiše chvěl,
Jako by byl pro ten případ
Narozen
Pokladník na konci pásu
Týdenních směn
 
A já směl,
Být toho všeho součástí
Ne sám ani s Tebou
Ale jako celek rozprodán
Na části
Co mě dál ženou
Městskou džunglí
 
Nad střechy myslí – mé propasti
Na lžičce dortů
Na křídlech papírových draků
I lidských vraků
Jsme v pasti
Ženo
Zamotali jsme se do útrob středního ucha
A já nemám tucha
Kudy najít cesty ven.
 
 
Jsme na odstřel
Tam kde rozum končí a začíná mysl ženy
Čokoládové pěny
Pořádek a upřímnost na stěny
Házíme jako hrách
To nezná konce
Změna další změny
 
Víno tedy otevřel
A zalil deštěm záhony
Krky lačné – bránice
Uctil Ježíše i Madony
Nad hlavou zanevřel
Posunul místo i hranice

jak život tenkrát chtěl.
 
 
 
 
 
 
 
 
Autor Roger, 01.07.2014
Přečteno 363x
Tipy 6
Poslední tipující: jitoush, Amonasr, Aiury, Hesiona-Essylt
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

....Líbí....tak nějak ze života.....Ji.

02.07.2014 15:35:00 | jitoush

Jenom nechápu "z nebe do našich těch"

01.07.2014 18:14:33 | Hesiona-Essylt

Nevím, jestli víno nebo autokorektura, ale mělo to být "těl", děkuji za připomínku.

01.07.2014 23:25:11 | Roger

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí