For sale

For sale

Anotace: "Básník, jenž není kritikem své doby, za mnoho nestojí" - F.X.Šalda

Na prodej! křičí doba ze všech stran
vše se dá koupit nebo prodat
banka je božstvo, peníz světapán
na prodej byty, domy, díla generací
tvůj čas, tvá práce, život, který letí
a často neví kam, zbudou jen prázdné ruce
žijeme na jarmarku věcí jak na hromadě smetí
vše se dá koupit nebo prodat
tvůj úspěch, pád, výnosné exekuce
i dětské sny, jež vichr sráží v bláto
tvá bytost terčem palby marketingu
zlověstná alchymie přetváří bídu v zlato
měna - je různá, ale bez rozdílu
měna - se nemění, protože zná svou sílu
v lomozu frází myšlenka se ztrácí
a duch se chystá k cestě na kastraci
neprodejní se krčí hrdě v stínu světa
a vzpomínají tiše na Hamleta
anebo -- ?
Autor Dolma, 07.07.2014
Přečteno 264x
Tipy 4
Poslední tipující: jitoush, Pamína
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...Přidávám se k Pamíně,taky mě svou naléhavostí zaujala....Ji.

08.07.2014 20:36:08 | jitoush

Je to smršť... úžasný tah má ta básnička, cosi v té naléhavosti a záběru mi opravdu připomíná Shakespeara.
Ráda jsem se zastavila.

08.07.2014 09:56:50 | Pamína

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí