Naše lidová rčení

Naše lidová rčení

Anotace: ...

Sbírka: Hovory s duší

Naše lidová rčení

 

Z hlediska vyššího principu mravního – stůjte! 
Z hlediska vyššího principu mravního – kujte! 

Proutek ohýbejte, dokud je mladý, 
do řeky vstupujte, ač proud je dravý! 

Holuby milujte, nechte letět vrabce. 
Ničeho se nebojte! Holuby milujte sladce! 

Dokud džbán je celý, vodu noste 
a život dál o novou šanci proste!

 

***

 

 

Autor Radhuza, 08.08.2014
Přečteno 679x
Tipy 11
Poslední tipující: enigman, Akrij8, Aiury, Hesiona-Essylt, Romana Šamanka Ladyloba, Jort, Amonasr
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

taky jich pár znám...třeba pečený pták nelétá…pouze za zvláštních okolností...

30.09.2014 23:44:24 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí